Back to top

Serveis Socials anuncia les noves subvencions per combatre la pobresa social

Les ajudes per evitar la pobresa energètica i per garantir el proveïment d'aigua potable podran demanar-se a partir de la setmana que ve

La regidoria de Serveis Socials ha anunciat l'inici de les subvencions de pobresa energètica i de consum d'aigua per a les persones en situació de vulnerabilitat. Enguany, els ajuts comptaran amb dos mesos més de subvenció que els anys anteriors per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid-19 i es podran demanar de forma presencial o telemàtica.

Les subvencions per evitar la pobresa energètica es podran demanar del 3 d'agost fins al 31 d'octubre

Aquesta mesura és la novetat presentada per la regidoria, que ja ha posat en marxa altres ajudes per combatre l'emergència sanitària i social actual. A partir de la setmana que ve, l'Ajuntament de Reus obrirà la convocatòria per sol·licitar de forma telemàtica o presencial les subvencions per fer front a la pobresa social i per al proveïment de l'aigua potable.

Aquest any, s'han rebut dues-centes sol·licituds més de beques de menjador que el 2019

La novetat d'aquest any és que es podran fer els tràmits de manera unificada i, en les famílies que rebessin les ajudes anteriorment, de forma abreujada. El mateix sistema abreujat i telemàtic també s'ha aplicat als tràmits referents a les beques de menjador, que han recollit un total de 2.610 sol·licituds, dues-centes més que l'any anterior.

Des de la regidoria també s'ha fet una valoració de les mesures ja aplicades durant el confinament i els mesos posteriors, com l'atenció telefònica a les persones en situació de vulnerabilitat, el repartiment de menús per part del menjador social i les activitats socioeducatives per als infants vulnerables. Aquestes mesures s'emmarquen dins del Pla de Reactivació Econòmica, del qual la regidoria de Serveis Socials rep 700.000 € que se sumen al pressupost anual de gairebé cinc milions.

Paraules clau:

Notícies relacionades