Back to top

Setanta anys de la Verònica a la Setmana Santa de Reus

La Confraria de la Verònica de Reus presenta una nova imatge de la seva insígnia i posa la mirada en les set dècades d'història.
La Confraria de la Verònica de Reus presenta una nova imatge de la seva insígnia i posa la mirada en les set dècades d'història.

Fa setanta anys que la Confraria de la Verònica és una de les protagonistes de la Setmana Santa de Reus. Amb més de seixanta integrants a la banda musical i cinquanta confrares, la Verònica ha aprofitat per compartir amb la societat una mirada a les set dècades d'història. "El primer cop que van sortir al carrer amb el pas va ser el 1950, però el 1949 es va disgregar la Germandat Tèxtil de Sant Antoni Maria Claret i es forma la Verònica", explica el president de la Verònica de Reus, Aleix Vall.

Tot i estar en un dels seus millors moments, la Confraria reconeix que la Setmana Santa de Reus necessita revifar-se i que té molta feina per fer. "La Setmana Santa de Reus està en letargia. Creiem que s'ha de donar més potència a la gent jove, perquè la celebració ha quedat molt estancada en comparació a d'altres que tenim a prop", afegeix Vall.

La confraria ha aprofitat aquest aniversari per renovar i rejovenir la imatge de la insígnia, que ha anat a càrrec de l'Estudi OVNI. La celebració clourà al mes d'octubre amb motiu de la festa de Sant Antoni Maria Claret, patró de la confraria.

Paraules clau: