Showcookings i xerrades telemàtiques als Tastets de Fira
Els productes de proximitat, i sobretot l'avellana, han tornat a ser els protagonistes de la Fira de l'Avellana de Riudoms, que enguany, amb motiu de la pandèmia, s'ha adaptat en una jornada gastronòmica anomenada Tastets de Fira.
Deomostracions culinàries i xerrades tècniques
Durant els Tastets de Fira s'han dut a terme 6 showcookings, o demostracions culinàries amb la xef mediàtica Ada Parellada com a cap de cartell. Malgrat haver-se de fer en formant online, la jornada ha mantingut els productes de proximitat i l'avellana com a protagonistes. Per Parellada, a banda de les seves propietats nutritives, "l'avellana té un sabor molt intens i a la cuina és molt bona per la seva versatilitat". I ha afegit: "on no es pot posar l'avellana? Jo no sabria trobar on no posar-la". En el seu showcooking ha preparat, entre d'altres, panellets d'avellanes, bunyols de coliflor i formatge arrebossat amb fruits secs.
Les 4 xerrades que s'han dut a terme han estat adreçades, sobretot, als productors, i han tractat qüestions com el control biològic en l'agricultura, la fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris, la nova llei de la cadena alimentària o l'impacte dels fenòmens climàtics en les collites d'enguany.
Tot i el canvi de format marcat per la pandèmia, recordem que la Fira de l'Avellana s'hauria d'haver celebrat a principis d'agost, els Tastets de Fira han continuat amb la voluntat de formar la pagesia i de promocionar els productes locals a través de la gastronomia. Les xerrades i showcookings que s'han dut a terme al llarg de la jornada quedaran penjats a internet perquè tothom que ho vulgui els pugui recuperar més endavant.