Back to top

Showcookings i xerrades telemàtiques als Tastets de Fira

El que havia de ser la 40a. Fira de l'Avellana de Riudoms s'ha reconvertit, aquest dissabte, en els Tastets de Fira, on l'avellana ha continuat sent la protagonista.

Els productes de proximitat, i sobretot l'avellana, han tornat a ser els protagonistes de la Fira de l'Avellana de Riudoms, que enguany, amb motiu de la pandèmia, s'ha adaptat en una jornada gastronòmica anomenada Tastets de Fira.

Deomostracions culinàries i xerrades tècniques 

Durant els Tastets de Fira s'han dut a terme 6 showcookings, o demostracions culinàries amb la xef mediàtica Ada Parellada com a cap de cartell. Malgrat haver-se de fer en formant online, la jornada ha mantingut els productes de proximitat i l'avellana com a protagonistes. Per Parellada, a banda de les seves propietats nutritives, "l'avellana té un sabor molt intens i a la cuina és molt bona per la seva versatilitat". I ha afegit: "on no es pot posar l'avellana? Jo no sabria trobar on no posar-la". En el seu showcooking ha preparat, entre d'altres, panellets d'avellanes, bunyols de coliflor i formatge arrebossat amb fruits secs.

showcooking a Riudoms


Les 4 xerrades que s'han dut a terme han estat adreçades, sobretot, als productors, i han tractat qüestions com el control biològic en l'agricultura, la fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris, la nova llei de la cadena alimentària o l'impacte dels fenòmens climàtics en les collites d'enguany.

Tot i el canvi de format marcat per la pandèmia, recordem que la Fira de l'Avellana s'hauria d'haver celebrat a principis d'agost, els Tastets de Fira han continuat amb la voluntat de formar la pagesia i de promocionar els productes locals a través de la gastronomiaLes xerrades i showcookings que s'han dut a terme al llarg de la jornada quedaran penjats a internet perquè tothom que ho vulgui els pugui recuperar més endavant.

Paraules clau:

Notícies relacionades