Back to top

Signat el conveni propi de l'Hospital, sense tot el consens

La plantilla i els responsables de l'Hospital Sant Joan han oficialitzat l'acord amb la signatura del conveni propi dels treballadors sense el suport de la CGT i del sindicat d'infermeria. Els seus representants han abandonat la sala mostrant així la seves discrepàncies.
Signatura del conveni propi de l'Hospital Sant Joan de Reus

"El més important és mantenir el conveni", ha asseverat la presidenta del comitè d'empresa, Alícia Martín amb la oficialització de la signatura del conveni propi dels treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus aquest dilluns al migdia. En l'acte, celebrat tot just després del consell d'administració, hi han assistit els representants sindicals i els responsables del centre hospitalari. Ambdues parts han celebrat l'entesa després del preacord signat aquest estiu i de "les dures negociacions", segons ha qualificat Martín.

A més a més ha reiterat que es tracta "d'un conveni de mínims", ja que han hagut d'acceptar que les DPOS del 2017 i 2018 -els complements per objectius-, estiguin subjectes a l'equilibri financer de l'hospital. I, per tant, que els objectius encara no estiguin garantits."Hem aconseguit que en el cas que a la resta del sector caigui la clàusula vinculada a les DPOS també caigui del nostre conveni, perquè es tracta d'una clàusula injusta, és part del nostre salari", ha reblat la presidenta del comitè en relació al que fins fa ben poc era una de les línia vermelles de la plantilla.

Precisament, les DPOs han estat el motiu pel qual la CGT no ha signat el nou conveni. De fet, conjuntament amb les representants del Sindicat Professional d'Infermeria (SATSE) han abandonat la sala on s'estava produint la signatura del nou conveni. En el cas del SATSE, les discrepàncies s'han fet palès pel fet que exigeixen que l'increment salarial de l'1% acordat pel 2016 s'apliquin a tots els col·lectius per igual i, no tant sols, als auxiliars d'infermeria, camillers, tècnics i administratius.

"L'empresa ha reconegut que la mesura -d'augmentar la massa salarial al grup 3 i 4- és injusta" ha afirmat Carmen Bonillo, delegada sindical de SATSE però "sembla ser que el comitè d'empresa està molest perquè no varem acatar el preacord i varem seguir lluitant". Segons Bonillo és el propi comitè qui s'ha negat "a que tots els treballadors tinguin un 1% d'augment", segons ella l'empresa ho hauria ofert. Per Martín, en canvi, totes les "propostes que s'intentin negociar per darrera no són vàlides" i ha clos davant les pressions no retrocedirem".

Malgrat les divergències entre els representants sindicals, amb la signatura del nou conveni s'inicia un període de tres anys de "tranquil·litat" laboral, ja que el conveni té vigència fins el 2019, un acord que contempla també el període d'ultractivitat. El conveni també té el vist-i-plau del CatSalut, fet rellevant de cara la creació del consorci previst per l'any vinent.