Back to top

Simulacre d'emergència nuclear contra l'allargament de vida de les centrals

Aquest diumenge es compleixen set anys del greu accident que es va produir a la central nuclear de Fukushima. Per aquest motiu, Ecologistes en Acció i Greenpeace han dut a terme una acció a la plaça del Mercadal de Reus alertant dels riscos nuclears. Tot plegat quan fa poc més d'una setmana que va sortir a la llum un incident a la central nuclear Vandellòs II que va obligar parar la planta.
antinuclear

Un grup d'activistes ecologistes han escenificat al Mercadal una emergència nuclear. Amb aquesta acció simbòlica han volgut conscienciar la ciutadania dels riscos que suposa allargar els anys de funcionament de les centrals nuclears, i han reclamat al Govern espanyol que es faci enrere en la voluntat de voler ampliar la vida activa de les centrals estatals fins als seixanta anys.

La reivindicació commemorativa de l'accident que es va produir l'any 2011 a Fukushima, quan un terratrèmol seguit d'un tsunami van destrossar els sistemes de refrigeració i d'alimentació de l'elèctrica de les centrals, ha coincidit en el temps amb l'accident que es va produir la setmana passada a la central de Vandellòs II. Es va detectar una pèrdua de líquid radioactiu al circuit de refrigeració. I tot i que des de la central asseguren que la incidència no ha tingut repercussió per a les persones ni pel medi ambient, la central continua parada a l'espera que es repari la vàlvula per on s'ha detectat que hi havia l'escapament del líquid radioactiu. Segons els ecologistes, però, "l'incident a Vandellòs s'ha comunicat 15 després que s'hagués produït" i malgrat que s'ha qualificat de nivell 0, asseguren que "en realitat és de nivell 1".

 

Aquí podeu veure un video d'Ecologistes en Acció i Greenpeace sobre la jornada.

https://www.youtube.com/watch?v=aqgCIkdb32U&feature=youtu.be

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades