Back to top

S'inaugura el centre d'exposicions de la Federació Internacional de Fotografia

Aquest dissabte, a les 12 h ja es podrà visitar al Centre de la Imatge Mas Iglesias el centre d'exposicions de la Federació Internacional de Fotografia. També s'inaugurarà la mostra "Biennal Medalla Gaudí, 1995-2007"
noticies

El Centre de la Imatge Mas Iglesias inaugura aquest dissabte a les 12:00 h el centre d'exposicions de la Federació Internacional de Fotografia, alhora que es lliuraran els premis de l'Intercontinental Circuit.

Posteriorment s'inaugurarà l'exposició "Biennal Medalla Gaudí, 1995-2007". Una experiència fotogràfica apassionant" i es podran veure dos audiovisuals "Mankind at work" de la FIAP i "Obres guanyadores del Gaudí¡iRFoto 2019", inclòs dins el Intercontinental Circuit.

Biennal Medalla Gaudí, 1995 – 2007. Una experiència fotogràfica apassionant

cartell

L’exposició inaugural del Centre d’Exposicions FIAP a Reus és una retrospectiva de les Biennal Medalla Gaudí que es van organitzar a Reus des de 1995 fins al 2007. Ja en les bases s'exposaven les motivacions dels organitzadors.

Es van rebre obres realitzades amb les tècniques més antigues com goma bicromatada, cianotípia, etc., passant pel polaroid manipulat i transfer o fotocòpies i impressions fins arribar a la fotografia digital, just en el moment en que s’obria pas en el món de la fotografia.

A més, el propòsit era fer arribar la fotografia als museus, per això, en cada edició, les vint-i-cinc obres premiades s’adquirien i passaven a formar part de la Fototeca Municipal de Reus.

A banda de l’adquisició de les obres, el premi era una medalla de bronze de disseny únic per a cada edició, les Medalles Gaudí, una petita obra escultòrica.

canalreus a telegram

En l’exposició, es poden veure, doncs, les 175 obres que es van adquirir en les set edicions que es van convocar. Un conjunt d’obres amb una gran diversitat de tècniques i de maneres d’entendre la imatges per part de cada artista i això fa que sigui una mostra molt didàctica.

L’exposició es complementa amb dos audiovisuals:

  • WOMEN LIFECYCLE del Servei de Col·leccions de la FIAP
  • Obres premiades en el GaudiRfoto, VII Saló internacional de Fotografia que forma part del IV Intercontinental Circuit de Fotografia.

Al mateix Centre de la Imatge Mas Iglesias estarà el Centre d’Exposicions FIAP que s’inaugurarà aquest dissabte i que completarà el treball que l’equip del CIMIR realitza en pro de la fotografia.

Paraules clau:

Notícies relacionades