Back to top

S'inaugura "Temps d’Avellana 2021" en un acte a la Llotja de Reus

La nova edició del Temps d’Avellana incrementa el nombre d’institucions participants, incorpora noves activitats en les quals s’intenta recuperar la presencialitat i allarga la programació des del mes d’octubre fins a finals de desembre

La quarta edició del Temps d’Avellana, el programa d’actes que posa en valor la fruita seca de referència al territori, s’ha inaugurat oficialment a la Llotja de la Cambra de Reus amb un acte institucional i un showroom de presentació d’una selecció de quatre creacions que formen part del catàleg de propostes gastronòmiques dels Amics de l’Avellana.

Aquesta entitat va néixer l’any passat amb la pretensió de referenciar aquells establiments que, de manera habitual, serveixen producte elaborat amb avellana o que, directament, ofereixen avellanes als seus clients.

En concret, s’han presentat i degustat la Coca de sucre amb xocolata i avellana del Forn Huguet per part de Ramon de la Fuente, la Coca d’Avellana de Reus amb xocolata del Forn Sistaré per part de Xavier Pàmies, el Bombó d’Avellana de la Confiteria Padreny per part de Gloria Vicheto, i les Galetes d’Avellana de les Germanes Clarisses.

Incrementar la presència d'aquest producte

La iniciativa Temps de l’Avellana forma part del Pla Estratègic per a la Valorització de l'Avellana, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, que té com a objectiu incrementar la presència d'aquest producte al territori i trobar nous canals de valorització. La xarxa d’institucions participants està coordinada per l’Oficina Tècnica de l’Avellana, impulsada per aquest mateix Departament i gestionada pel centre tecnològic Eurecat. 

Consulta el programa d'actes

Aquesta associació és una entitat que ha de dotar el sector de recursos per atendre els principals reptes del moment com són la millora de la rendibilitat de les explotacions, la qualitat del producte i la promoció de l'avellana.

Temps d’Avellana 2021

Aquesta nova edició del Temps d’Avellana incrementa el nombre d’institucions participants, incorpora noves activitats en les quals s’intenta recuperar la presencialitat i allarga la programació des del mes d’octubre fins a finals de desembre, incloent-hi el Dia Mundial de l’Avellana, amb activitats diverses per a tots els públics com jornades tècniques per a professionals, jornades lúdiques, experiències en l’àmbit de la gastronomia, la restauració, la cultura, el comerç i el paisatge, la descoberta de productors, tastos per a tots els públics, i concursos, tallers i plantades d’avellaners a les escoles, entre d’altres.

Pel que fa al seu abast geogràfic, la programació es va iniciar amb la Fira de l’Avellana de la Selva a Brunyola, compta amb actes en diferents punts de les comarques del Camp de Tarragona i aquesta quarta edició inclourà, com a novetat, un esdeveniment de promoció de l’avellana a Barcelona dirigit a professionals de la gastronomia, que tindrà lloc en format presencial i en streaming.

Paraules clau:

Notícies relacionades