Back to top

El sisè "DiNadal" recapta 2.200 euros

"DiNadal", el dinar solidari que organitza des de fa sis anys l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus, amb el suport de l'Ajuntament, ha recaptat 2.200 euros per a les persones desafavorides. Els diners s'han lliurat a Càritas i a la Societat de Sant Vicenç de Paül.
dinadal solidari

Un plat d'arròs bullit amb tomàquet i dues mandarines. Aquest ha estat el menú del DiNadal, un dinar solidari que, a més de recaptar diners pels col·lectius en risc d'exclusió social, busca conscienciar la població. Tal i com explica el president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene, "el que volem simular és el dia a dia d'un menjador social, és a dir, gent fent cua, gent que no té un lloc assignat a taula, sinó que seu allà quan arriba... I el que pretenem és això, una mica de conscienciació del que és un menjador social i de la realitat que s'hi viu".

Enguany, entre tiquets del dinar venuts, aportacions a la fila zero i la participació als sortejos, amb productes cedits per diversos establiments de Reus, s'han recaptat 2.200 euros, que s'han dividit entre dues entitats: la Societat de Sant Vicenç de Paül i Càritas. Segons el responsable del menjador social de Càritas Interparroquial de Reus, Joan Bayarri, i el president de la conferència de Reus de la Societat de Sant Vicenç de Paül, Joan Sas, els diners són per "pagar l'electricitat o butà d'algú que ho necessiti", i "proporcionar aliments o despeses mèdiques puntuals, com un medicament que no entra a la seguretat social o unes ulleres".

Des de la Societat de Sant Vicenç de Paül alerten que l'origen i el perfil dels més vulnerables està canviant. Segons Sas, "anys enrere era un percentatge major gent immigrant, i ara s'ha capgirat, és molta més gent de casa nostra, de la nostra ciutat, els que tenen necessitat del nostre ajut. (...) El perfil també ha variat. Abans hi havia moltes persones grans, però ara ens trobem amb matrimonis joves que s'han quedat a l'atur tots dos i estan sense cap ajut".

El dinar, en el que hi han assistit un centenar de persones, s'ha fet per primera vegada al Centre Cívic Ponent, ja que La Palma, espai que havia acollit des de l'inici aquest dinar, actualment està en obres.

Notícies relacionades