Back to top

Sobreviure sent esport minoritari a Reus

El Reusenc Handbol Club fa dos anys que s'intenta obrir camí entre l'ampli ventall de disciplines esportives existents al Baix Camp. Sorgits de la pràctica de l'handbol a les escoles, aquesta entitat s'ha format amb l'objectiu de donar continuïtat als nens i nenes que gaudeixen d'aquest esport fora de les hores lectives.
Reusenc handbol Club en un partit

Des dels anys 70 que Reus no gaudia d'un equip d'handbol i gràcies a un club de nova creació, els nens i nenes de la ciutat tenen l'oportunitat de poder practicar avui aquesta disciplina. Estem parlant del Reusenc Handbol Club. Una entitat que va sorgir amb la voluntat d'oferir continuïtat a la pràctica d'aquest esport a les escoles. Els membres que en formen part van aconseguir primer introduir aquesta pràctica a l'aula i ara ja ho poden fer com a passatemps.

Ho explica el director esportiu del Reusenc Handbol Club, Claudi Olivé: "Visitem les escoles en horari lectiu i els hi ensenyem el nostre esport. Si veiem que s'ho passen bé, els invitem a entrenar amb nosaltres".

Després d'un any entrenant el club va fer realitat, fa tan sols una setmana, un somni: jugar el primer partit oficial després d'un any entrenant. Ho van fer a l'aire lliure, unes condicions que no són les més adequades per la pràctica d'aquest esport.

"Reclamem un petit ús de pista en pavelló municipal, especialment per poder disputar els partits amb comoditat", comenta Olivé, "Som conscients de que només tenim 25 nens, però és el mínim que demanem".

Tenir un equip sènior és un dels reptes a llarg termini que es planteja el club. De moment, treballen pas a pas per fer gran la base i aconseguir algun dia poder ser una entitat de referència al territori.