Back to top

El sopar solidari de la parròquia Sant Bernat Calvó es bolca en els refugiats

La parròquia Sant Bernat Calvó de Reus ha organitzat una nova edició del sopar solidari, i ja en van vint. Actuacions musicals, lectures dramatitzades i muntatges audiovisuals han complementat l'acte que ha recaptat més de cinc mil euros. Enguany aniran destinats a l'ONG Proactiva Open Arms.
benèfic open arms

Ajudar econòmicament les tasques de rescat dels refugiats, però també donar suport als voluntaris que es juguen la vida per salvar persones que van a la deriva pel Mediterrani. Aquesta és la voluntat de la vintena edició del sopar-concert solidari que organitza, any rere any, Pont de Solidaritat, un grup que pertany a la parròquia de Sant Bernat Calvó de Reus. El seu rector, Ignasi Olivé, diu que per al vintè aniversari es volien fixar en "una de les causes més punyents de l'actualitat", i creuen que és el drama dels refugiats. "L'any passat van recollir cinc mil euros, i enguany hi ha més persones, per tant, segur que superarem els cinc mil", afegeix Olivé.

Així doncs, els diners aniran destinats al manteniment d'un operatiu que l'ONG Proactiva Open Arms té a les costes del Mediterrani i que consta d'entre 15 i 20 voluntaris que tripulen el vaixell "Golf Azzurro" per fer rescats. "És un operatiu molt costós", assegura Jordi Cervera, voluntari de Proactiva Open Arms, "perquè s'ha de mantenir una bona embarcació", afegeix.

En l'acte solidari, presentat pel periodista Xavier Grasset, el voluntari de Proactiva Open Arms, Jordi Cervera, ha explicat la seva experiència en el rescat de refugiats. També s'han programat actuacions musicals, dramatitzades, lectura de poemes, muntatges audiovisuals... Tot plegat per acabar amb un senzill sopar i una rifa entre els assistents.

Notícies relacionades