Back to top

Un sopar solidari recapta més de 4000 euros pels refugiats sirians

Un any més la parròquia de St. Bernat Calbó de Reus ha acollit un sopar solidari, i ja en van vint-i-un. Prop de tres-centes han participat en la iniciativa que organitza anualment Pont de Solidaritat. Enguany han recollit més de 4 mil euros que es donaran a l'ONG Associació Catalana per la Pau. Els diners es destinaran a un projecte de suport als camps de refugiats sirians, a Jordània.
síria

Com si es tractés d'un trencaclosques, la imatge del camp de refugiats ha anat donant pas a les cares somrients d'una àvia i una mare amb un nadó als braços. Amb aquesta acció s'ha volgut donar, simbòlicament, un tomb a la dura realitat que viuen els refugiats. I és que enguany, el sopar solidari que organitza anualment Pont de Solidaritat a la parròquia de St. Bernat Calbó, ha centrat l'atenció en els refugiats sirians que estan en camps de Jordània. Tal com diu l'exrector de la parròquia i responsable de Pont de Solidaritat, Ignasi Olivé, "aquest any vam pensar: ja que l'any passat ho vam fer pels refugiats acollits al mar, ara ho podem fer pels refugiats que són acollits en els camps de concentració, quasi podríem dir, o en els camps de refugiats".

El projecte al que es destinaran els diners treballa en favor de les dones sirianes que es troben en camps de refugiats a Jordània i que han patit algun tipus de violència dins el conflicte bèl·lic. Es tracta d'un projecte promogut per l'ONG Associació Catalana per la Pau. Teresa Palop, una de les responsables de l'ONG, ens explica que "els projectes de solidaritat com aquest sopar solidari aquí a Reus, ens donen la possibilitat de continuar, de que aquests centres d'atenció a les dones puguin continuar oberts, que puguin rebre atenció legal, es puguin atendre mèdicament, puguin tenir atenció psicosocial, i també poder continuar amb els tallers ocupacionals".

Com és habitual, abans del sopar s'ha fet un acte presentat pel periodista Xavier Graset, on s'ha parlat de projectes solidaris i s'ha completat amb música i audiovisuals. Després del sopar s'han fet rifes i sortejos que han servit per engrossir la recaptació solidària.

Notícies relacionades