Back to top

El subdelegat Sierra mediarà en el cas de les ovelles de Mont-roig

Unió de Pagesos s'ha reunit amb el subdelegat del Govern estatal per demanar que facin de mediadors en el cas del pastor de l'accident de Mont-roig. Segons els pagesos, aquest s'hi hauria avingut i l'objectiu comú seria buscar un tracte per evitar que el pastor sigui sancionat pels fets ocorreguts.
Els pagesos demanen mediació del subdelegat del govern en el cas de le ovelles de Mont-roig.

Els pagesos s'han reunit per demanar al subdelegat del Govern que es posicioni en el cas de l'atropellament d'una seixantena d'ovelles a Mont-roig del Camp. L'accident ferroviari va produir-se a principis de gener quan un Euromed va atropellar les bèsties. Fa unes setmanes Adif va anunciar que demandaria el pastor d'aquest ramat pels danys i les pèrdues econòmiques que va ocasionar l'accident a prop de 300 viatgers.

Des d'Unió de Pagesos, volen evitar que a les pèrdues econòmiques li sumin una sanció econòmica. De moment, però, el pastor encara no hauria rebut cap notificació d'aquest fer per part d'Adif. El coordinador Camp de Tarragona Unió de Pagesos, Jaume Ferrando, ha explicat que 'A part de morir-se 120 ovelles també hi ha hagut altres pèrdues i demanem que el pastor no rebi cap sanció, per això farem pressió i el subdelegat ens ha dit que faran tot el possible per arribar a bon port'.

Els pagesos també han alertat de la necessitat de col·locar unes tanques per evitar que hi hagin nous accidents en aquest tram de la via. De fet, temen que el pas de trens pugui arrossegar qualsevol persona que hi passi a prop. Han calculat les pèrdues per al pastor. 'Se'n pot anar cap als 120 caps fàcilment, més els 8 avortaments que hi ha hagut, també perdrà les ajudes lligades a la producció i tot plegat se situaria en uns 25.000 euros', ha destacat el responsable del sector Oví i Cabrum d'Unió de Pagesos, Josep Puig. El sector agrícola ha aprofitat la trobada amb el subdelegat per explicar-li els problemes que tenen les infraestructures de ciutats com Reus i Tarragona en la pagesia.

Paraules clau: