Back to top

"El superàvit de Reus no ve d'una bona gestió econòmica, tot el contrari"

La CUP lamenta la improvisació constant en la gestió econòmica de la ciutat.
"El superàvit de Reus no ve d'una bona gestió econòmica, tot el contrari"

L’antifeixisme serà el cavall de batalla per a la CUP al ple que se celebrarà el proper dilluns. En primer lloc, els cupaires denunciaran “la persecució política de la pràctica docent a Catalunya”. Ho faran a través d’una moció que presenten amb SOS Educació per donar suport membres del professorat investigats per delictes d’odi a l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Segons Marta Llorens, “el Partit Popular i, amb escreix, Ciudadanos, de manera molt interessada, han instaurat la paraula adoctrinament com a línia pedagògica de l'independentisme fent-li el joc al linxament ultradretà i feixista contra els docents”. En aquest sentit, la moció també vol donar suport als dos centres educatius investigats al Baix Camp: l’escola de Reus la Vitxeta i l’IES Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp.

D’altra banda, la CUP presentarà una moció per preservar la memòria de dues persones assassinades pel feixisme: Cipriano Martos i Guillem Agulló. Reclamen conjuntament amb Arran i altres col·lectius de la ciutat, que es restitueixi la memòria de les víctimes del feixisme i que es posin els seus noms a carrers  i places de la ciutat que ara mateix porten el nom de persones afins al franquisme. Aquesta moció, segons Mariona Quadrada, també la proposen per fer una denúncia pública vers “la impunitat amb que estan actuant grups espanyolistes organitzats pels carrers de Reus i de tot el Baix Camp”.

Pel que fa al superàvit de l’Ajuntament de Reus anunciat per l’alcalde de Reus fa pocs dies, Marta Llorens ha demanat que “no s’enganyi ningú”. Segons la regidora, “el superàvit no ve d’una bona gestió econòmica sinó que ve d’unes inversions no fetes i d’ingressos no previstos”. En aquest sentit, Llorens ha assegurat: “No fa ni dos mesos que s’han aprovat els pressupostos i ja s’han fet entre 3 i 4 modificacions de crèdit. Això és fruit d’una mala planificació”. Des de la CUP també s’assegura que la proposta que ara fan PDECAT i PSC de construir 3 poliesportius lleugers “no respon a cap planificació esportiva però potser sí que responen al clientalisme que practica la sociovergència” i es pregunten “per què no es fan les instal·lacions esportives segons les necessitats de cada zona de la ciutat”.

La formació també ha carregat de nou contra la improvisació constant del govern davant l’estipulació i aprovació dels preus públics. Recorden que l’any 2016 van portar una moció al ple, que es va aprovar per unanimitat, per regular aquests preus però denuncien que aquesta demanda continua sense executar-se.

Mariona Quadrada ha celebrat que finalment Reus pugui comptar amb el Parc de l’U d’Octubre i ha assegurat que “el valor de la democràcia són les urnes i els seus resultats i sempre ho defensarem”.