Back to top

Talent jove i reusenc als escenaris de Rússia

Fer les maletes i marxar a l'estranger per formar-se en el terreny de les arts no sempre és una utopia. Aquest és el cas de la Paola Homdedeu, una reusenca de 18 anys que el proper setembre marxa a Rússia per estudiar dansa a una de les acadèmies més prestigioses del món. Després de 15 anys de formació a Reus, la jove viatja a la ciutat de Perm per continuar amb la seva carrera artística i convertir-se en ballarina professional.
Talent jove i reusenc als escenaris de Rússia

Es diu Paola, té 18 anys i des dels 3 balla a l'Escola de Dansa Artis de Reus. Ara, aquesta ballarina de dansa clàssica emprèn un nou repte: marxar a Rússia a la Perm State Ballet School per seguir-se formant de la mà dels millors professors del món. "La meva professora russa i jo vam enviar uns vídeos per intentar que m'acceptessin a una de les millors escoles del món, i em van acceptar. Ara em canvia totalment, perquè me'n vaig a viure a Rússia a una acadèmia molt estricta", diu Paola Homdedeu.

Fins ara la Paola ha compaginat els seus estudis de batxillerat amb una vintena d'hores setmanals de dansa. L'esforç, la constància i la dedicació són elements fonamentals per aconseguir arribar als millors escenaris i convertir-se en professional. Tot i això, la ballarina reconeix que aquesta professió segueix considerant-se poc seriosa a casa nostra. "Crec que és una professió acceptada, però no valorada com ho hauria de ser. Moltes vegades es veu només com un hobby, i la gent pensa que no cal dedicar-hi moltes hores per ser bona, però cal tant d'esforç com per ser metge o qualsevol altra professió", reconeix la ballarina.

El cas de la Paola no és l'únic: són molts els artistes que busquen ampliar la seva formació a l'estranger, i en moltes ocasions s'hi queden. A principis de setembre, la ballarina farà les maletes cap a la ciutat de Perm amb la intenció de passar-hi un any. Tot i això, la reusenca no descarta quedar-s'hi tres cursos més per acabar els estudis de ballarina. 

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades