Back to top

Tallen la llum als ocupes i en denunciaran les connexions il·legals

És la quarta vegada que operaris i policia intervenen les connexions irregulars de dos dels blocs del carrer. La Guàrdia Urbana té obertes diligències penals per les connexions.
Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i operaris tallen la llum a un dels blocs ocupats

La Guàrdia Urbana portarà als jutjats les connexions il·legals de llum i aigua del carrer Joan Coromines. El cos policial té obertes diligències penals precisament per aquestes connexions i els agents han requisat el material elèctric amb el qual els ocupants s'han connectat a la xarxa i el posaran a disposició judicial per completar les diligències.

L'operatiu, que ha durat tot el matí, ha aconseguit tallar el subministrament als  números 4 i 6. La dificultat de l'operació rau en el fet que, al número 4, hi ha propietaris i, per tant, no es podia tallar el corrent a tot el bloc. Pel que fa al número sis, habitat íntegrament per les famílies ocupes, els efectius policials no hi han pogut entrar en primera instància i s'ha hagut de buscar altres maneres d'accedir-hi per tallar el subministrament.

L'operatiu policial i tècnic arriba just l'endemà que el govern municipal respongués la roda de premsa que la CUP va pronunciar ahir. Els cupaires es van oferir com intermediaris entre el BBVA, que seria el propietari dels edificis, els veïns i les famílies ocupes per arribar a una solució. El govern, per la seva banda, va acusar-los de deslleialtat institucional i es va negar a acceptar una mediació de la qual no n'ha estat, afirmen, ni tan sols informat. Sentencien que no faran cap concessió en un cas que consideren clar d'ocupació il·legal i que, afirmen, poc té a veure amb la situació social dels ocupants. Serveis Socials de l'Ajuntament han atès, expliquen, representants dels ocupants i els han informat que no reuneixen les condicions legals per reconèixe'n la vulnerabilitat social, com per exemple, estar empadronat a Reus. Per últim, tampoc tenen constància oficial que sigui el BBVA el propietari dels immobles.