Back to top

Tallers perquè els catalanoparlants no canviïn d'idioma

EL Centre de Normalització Lingüística organitza aquests cursos amb inscripció gratuïta on s’hi pot apuntar població general, alumnat del CNL i parelles del Voluntariat per la llengua
noticies

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura organitza el taller “Tria el teu rol”, ideat per la Direcció General de Política Lingüística. Se’n faran dues edicions, una el dimecres dia 3 de març d’11.30 a 13.30 i l’altra el divendres 6 de 16.30 a 18.30 h, a la seu del CNL, al Mas Vilanova.

k

Aquest taller, totalment participatiu, pretén mostrar com es poden resoldre situacions lingüístiques quotidianes sense renunciar al català i va adreçat a persones que parlen habitualment en català però que sovint, involuntàriament, canvien al castellà davant d’interlocutors que no coneixen, que creuen que poden tenir una altra procedència o, simplement, que han començat la conversa en castellà.

Els tallers “Tria el teu rol”, impulsats per la Direcció General de Política Lingüística, es porten a terme a tots els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística des de 2011.

Mitjançant un joc de rol els participants descobreixen arguments que els fan reflexionar sobre el seu comportament lingüístic i que els poden fer modificar la seva conducta.

Èxit entre els alumnes del CNL

El taller ja s’ha dut a terme anteriorment amb èxit amb alumnes del CNL, Voluntariat per la llengua, personal de diversos ajuntaments o personal de l’Hospital de Sant Joan, i la valoració dels assistents ha estat molt positiva.

En aquesta ocasió les sessions es difonen entre l’alumnat i el voluntariat però estan obertes a qualsevol persona major d’edat que hi tingui interès. La sessió és gratuïta i hi ha places limitades.

Incripcions prèvies gratuïtes

Qui hi vulgui assistir s’hi pot inscriure fins al dia 24 de febrer presencialment, escrivint a reus@cpnl.cat o trucant al 977 12 88 61.

Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya “Parla’m en català”, que es va presentar aquest mes de gener, en la qual quatre persones estrangeres que han fet cursos al CNL protagonitzen espots televisius i cartells per sensibilitzar la població catalanoparlant que no és necessari canviar de llengua quan s'adrecin a persones que creuen que no el parlen o que no són d'aquí.

També pretén animar els que l'entenen o l'estan aprenent a demanar als catalanoparlants que els parlin en català.

Paraules clau:

cnl

Notícies relacionades