Back to top

Tarragona continua a la cua de Catalunya en anticossos COVID

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, només un 1,6% dels ciutadans del Camp i l'Ebre han passat la malaltia. La mitjana catalana es situa en el 6,1%.
tgn

Segona onada de l'estudi de seroprevalença encarregat pel Ministeri de Sanitat i segona dada en la qual Tarragona és a la cua.

Aquest estudi té com a missió veure el comportament del coronavirus a la societat espanyola. A través de mostres arreu del territori s'analitza si els voluntaris han generat anticossos de la COVID, és a dir, si han passat la malaltia i han creat protecció davant d'ella. 

A Tarragona només un 1,6% dels ciutadans haurien passat la COVID-19, segons aquestes dades, que s'elaboren a partir d'un mostreig. La prova, consisteix en una punxada al dit i un anàlisi de sang cada tres setmanes. La setmana del 15 de juny es farà la tercera onada. 

473.000 catalans

A tot Catalunya 473.711 ciutadans han passat la malaltia segons aquest estudi, el que situa el número de persones amb anticossos en 6,1%. Per demarcacions, Barcelona té un 7,4% de la població immunitzada, Lleida, un 3,3% i Girona un 3,1%. A tot l'estat la mitjana se situa al 5,2%. Més de 2 milions de persones haurien passat la malaltia. 

L'estudi s'ha fet a partir de les anàlisis a més de 60.000 persones a tot l'estat. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades