Back to top

Tarragona, a la cua d'immunitat contra el coronavirus

Segons l'estudi de seroprevalença, a la demarcació només l'1,6% de la població ha generat anticossos per lluitar contra la COVID-19. La mitjana catalana se situa al 5,9%.
Estudi COVID-19

Un 5,9% dels catalans i el 5% de tots els espanyols han generat anticossos del coronavirus.

Així ho constaten les primeres dades de l'estudi de seroprevalença que va encarregar el govern espanyol i del qual se n'han conegut els resultats aquest dimecres. 

Mapa ministeri

Ara bé, la demarcació de Tarragona és el territori català amb menys immunitat, segons les mateixes dades de l'estudi. Mentre que al Camp i a l'Ebre s'han detectat un 1,6% de la població amb anticossos, a la demarcació de Girona la xifra puja fins als 2,5%, a Lleida el 3,7% i a Barcelona el 7,1%. De fet, a tot Catalunya, la mitjana de generació d'anticossos entre la població, com dèiem, es troba al 5,9%. 

Aquestes dades es continuaran treballant en les properes setmanes. De fet, l'estudi consta de tres fases, totes elles per veure la prevalença del virus en la societat i el seu comportament. Tècnicament, els resultats han d'ajudar a prendre decisions davant com i de quina manera s'ha de gestionar el desconfinament. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades