Back to top

Tasques de manteniment a la riera del Molinet i els barrancs del Molí i del Picarany

Les dues obres de desbrossat s’han vist retrassades enguany per l’emergència sanitària de la Covid-19, i es van dur a terme entre el 18 i el 29 de maig
noticies

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, i l'Agència Catalana de l'Aigua han portat a terme treballs de manteniment i neteja a la riera del Molinet i als barrancs del Molí i del Picarany.

Les tasques de neteja a la riera del Molinet i al barranc del Molí les ha gestionat l'Ajuntament, una vegada s'ha rebut l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua. La neteja ha consistit en el desbrossat de la vegetació invasiva, el retall de branques baixes dels arbres existents i la retirada els residus acumulats.

L’Ajuntament executa la neteja dels espais naturals de manera periòdica, en atenció a les peticions dels veïns de la zona, que es queixen pels problemes que els comporta l’estat de deixadesa.

Les dues obres de desbrossat s’han vist retrassades enguany per l’emergència sanitària de la Covid-19, i s’han realitzat amb recursos interns de l’Ajuntament de Reus mitjançant el contracte de FCC de manteniment del medi natural. Les obres es van dur a terme entre el 18 i el 29 de maig.

obres

Les obres, en aquest cas, han consistit en l'estabilització de la llera, malmesa al llarg dels anys.

Les tres actuacions realitzades són les següents:

  • Riera del Molinet amb riera de l’Abeurada: S'ha realitzat un desbrossat d'elements vegetals com canyes, ginestes i esbarzers en el tram de la riera entre l’avinguda de Tarragona i el carrer de Mèxic, on s’inicia el soterrament de la riera. També s'han retirat els àrids acumulats i s'han anivellat per tal que la cota sigui la mateixa en tota la secció de pas de la infraestructura.

  • Barranc del Molí, al seu pas per la urbanització Sol i Vista: En el tram des de l’avinguda de Falset i al llarg de tota la urbanització Sol i Vista s’ha realitzat un desbrossat dels marges del barranc i de la llera, també s’han retirat els abocaments existents. S'ha actuat al llarg de 392 metres líneals. Les actuacioons corresponen al manteniment anual d’aquest tram de barranc degut a l’aproximitat dels habitatges, fet que causa molèsties per rosegadors i mosquits.

  • Barranc del Picarany: L'ACA ha realitzat l'obra per estabilitzar la llera del barranc, que ha patit una important erosió disminuint la cota any rera any, fet que causava perjudicis en les infraestructures que el travessen o bé existents de forma soterrada. També s'ha resolt un esborany que es causava a l'entrada de dues finques particulars cada amb motiu de forts aigüats. L’execució de l’escullera i la pavimentació del gual corresponent al camí dels Cinc Ponts s'ha donat estabilitat a la cota de llera i s'ha evitat que esdevingui un punt perillòs.

canalreus a telegram

Notícies relacionades