Back to top

Teatre, música i poesia amb "Àligues Vençudes"

El Teatre Bartrina acollirà aquest diumenge l'obra de Teatre "Àligues Vençudes" de la companyia El Trole. A través de la paraula, música en directe i projeccions, l'espectacle fa un recorregut pels anys de la segona República fins a l'actualitat però amb la referència constant a la ciutat de Reus. L'espectacle inclou un recull de textos, testimonis i cançons de diversos personatges i autors catalans.
fragment de l'obra Aligues Vençudes de la companyia El Trole que es representarà el proper 14 d'abril al Teatre Bartrina

"Àligues Vençudes" és un espectacle que agafa el nom d'un dels poemes del reusenc Josep Maria Prous i Vila. Aquesta però, no és l'única premissa literària que apareix en l'espectacle. L'obra teatralitzada és un recull de textos de diversos autors catalans, veus de personatges polítics i breus testimoniatges de Reus que fan un recorregut per la història recent de la ciutat, però també de Catalunya. A través de la música, imatges de l'època i de la paraula es vol transmetre un reflex de què va suposar la II República, La Guerra Civil, passant per la dictadura i la transició fins a arribar a l'1 d'octubre de 2017.

Ramón Llop i Antoni Jiménez són els dos directors de l'obra. Els dos formen part de la companyia El Trole Reus - Tarragona i Viceversa , un grup teatral que va néixer amb una obra de teatre de l'historiador reusenc Pere Anguera. A partir d'aquí la companyia ha dut a terme diversos projectes, tots relacionats en gran part a la memòria històrica de la ciutat i la promoció de la cultura catalana.

L'obra es podrà veure el proper diumenge 14 d'abril al Teatre Bartrina.