Back to top

El tecnoestrès i la gestió d'equips a distància

La 4a edició del Motivation Day s'ha centrat en la gestió dels equips a distància i en les conseqüències del teletreball en les corporacions i en els professionals que hi treballen.

El tecnoestrès està directament relacionat amb els efectes negatius que ens generen les noves tecnologies. Si bé és cert que aquest concepte ja fa anys que dura, ara amb la Covid-19 s'ha accentuat encara més.

I això repercuteix directament en l'àmbit laboral. Per aquest motiu, el tecnoestrès i la gestió d'equips a distància ha estat el tema de la 4a edició del Motivation Day que organitza firaReus coincidint amb el Blue Monday, el considerat com el dia més trist de l'any.

La soledat, el sentiment més compartit

Segons la directora clínica d’ITAE Psicologia, Laura Solana, la soledat és el sentiment més compartit entre la gran majoria de persones i treballadors. "Hi ha molta soledat, la gent es troba molt sola" exposa Laura Solana, qui assegura que es tracta d'un sentiment normal, tenint en compte que s'hi sumen molts factors: "s'ajunta el teletreball, on deixem de conviure amb els nostres companys de feina, amb les restriccions anticovid, que fan que no només quedin limitades les nostres interaccions socials a la feina, sinó també fora de la feina".

Davant d'aquesta situació també s'hi suma un tecnoestrès accentuat. I és que ara no només fem servir les tecnologies com a hobby, sinó que estem constantment connectats, no només per la feina, sinó també per necessitat per poder comunicar-nos amb els nostres amics i familiars.

Major inversió en la salut mental dels treballadors

I això provoca que aquest tecnoestrès sigui cada vegada més elevat i per tant repercuteix de manera directa a la nostra feina. Afortunadament, cada vegada són més les empreses que aposten per aquesta salut mental dels seus treballadors.

Ara bé, amb la Covid-19 també ha reorientat aquesta inversió per part de les empreses. Amb l'arribada de la pandèmia les formacions per fomentar la felicitat entre els treballadors, estan ara més enfocats en ajudar-los a sobreviure a la situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades