Back to top

El teixit econòmic celebra els 130 anys de la Cambra

JORDI OLÀRIA GRAS

La Gala dels 130 anys de la Cambra de Comerç de Reus va omplir el Teatre Fortuny de gom a gom. Entre els 43 premiats van passar per l'escenari representants d'empreses d'un ampli ventall de sectors econòmics del territori. En la categoria de periodisme, Canal Reus Televisió va rebre un guardó per la sèrie documental Terra de Turisme. La gala va servir per reconèixer tant la tasca de les empreses com l'acció de la Cambra durant els darrers 130 anys.

El Teatre Fortuny es va omplir com a les grans ocasions, i és que 130 anys no és una efemèride lleugera. L'entrega de premis de la Cambra de Comerç de Reus va comptar, com és habitual, amb un toc musical a càrrec, ahir, de Paula Valls, que amb l'acompanyament de piano va delectar el públic.

Ja en matèria, els primers premis que es van entregar van ser els de periodisme, on es va reconèixer la sèrie documental de Canal Reus TV dirigida per Cristina González Terra de Turisme. Als periodistes els van prosseguir les empreses, una vintena en total que van veure reconeguda, també, la seva tasca.

La novetat d'enguany van ser els guardons apadrinats, i també van ser els que van permetre reivindicar el teixit del territori com a referent, sense necessitat d'haver de recórrer a multinacionals per parlar d'èxit tal com va fer Joan Ballester, representant de Ticnova quan va lliurar el premi al Taller Baix Camp. 'En lloc de parlar d'ells i empreses com ells, els referents que té la societat avui en dia són uns altres, i ens estem equivocant. La societat d'avui prefereix reconèixer, per exemple, Inditex, que ha comès un presumpte frau fiscal de més de 500 milions d'euros, o Amazon, o Ikea, o Apple, que gairebé no paguen impostos als països on treballen perquè estan constituïdes en paradisos fiscals'.

En la mateixa línia es va mostrar el president de la corporació amfitriona, Isaac Sanromà, que va reivindicar el pes de les cambres en el teixit del país i la seva importància de cara al futur. 'Que han entès que donar suport a les iniciatives empresarials és una forma indirecta d'afavorir el creixement de l'activitat econòmica i, en conseqüència, d'afavorir els objectius de la pròpia empresa. Una tasca que s'explica amb actes excepcionals, com el d'avui, o amb la feina constant del dia a dia'.

L'acte, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va servir, també, per situar tant les empreses com les institucions locals i la societat civil al capdavant a l'hora de dibuixar el rumb del país.