Back to top

El teixit empresarial a la demarcació es manté inferior al de l'any 2008

La principal preocupació segueix sent la caiguda del sector de la construcció, tot i això les empreses en l'àrea de serveis i indústria es mantenen en augment.
La principal preocupació segueix sent la caiguda del sector de la construcció

La mida del teixit empresarial a la demarcació de Tarragona continua estant per sota de la que es presentava l'any 2008. Així ho evidencia l'últim estudi de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, CEPTA, que conclou que el territori encara no s'hauria recuperat de la crisi econòmica. La principal preocupació és el sector de la construcció, que encara no ha aconseguit remuntar. "Encara és aviat però hem notat canvis de tendència en població ocupada i tendència empresarial. Encara no hem rebut l'efecte de l'onada expansiva que està patint Barcelona, i això és una mica preocupant", reconeix el cap del Gabinet d'Estudis de CEPTA, Juan Gallardo.

Tarragona es manté en una recuperació des de l'any 2015, tot i que encara no ha arribat a les xifres de 2008. Tot i la caiguda en el sector de la construcció, durant aquests anys hi ha hagut un manteniment de les activitats industrials i un augment de les empreses dedicades al sector serveis. Uns indicatius de què Tarragona està ben encaminada per recuperar el seu teixit empresarial. "Crec que anem pel bon camí tot i que a vegades es parli de desindustrialització. La província ho ve fent força bé i el pes de la indústria es manté", afegeix.

El pes de la indústria és especialment significatiu en les grans i mitjanes empreses, mentre que en les més petites regna el sector de serveis, una activitat que segons CEPTA arrossega totes les altres àrees, però que cal diversificar adequadament.

Paraules clau: