Back to top

Tensió i insults entre unionistes i independentistes a Reus

Ambient de crispació i enfrontaments verbals aquest dissabte a Reus, davant la presència d'un grup d'independentistes en una concentració en defensa de la unitat d'Espanya. Una barrera d'agents dels Mossos d'Esquadra ha separat els concentrats unionistes dels independentistes, evitant que la picabaralla dialèctica arribés a les mans.
confrontació

Crits en contra de Puigdemont o Junqueras, consignes en favor de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el rei, o proclames de "Catalunya és Espanya" són alguns dels lemes que s'han pogut sentir a la concentració unionista que ha aplegat unes cent cinquanta persones a la plaça del Mercadal. Una de les concentrades, Loli Rodríguez, diu que "considero que Catalunya és Espanya i que tots aquests polítics ens estan portant a la ruïna a Catalunya, i que això s'ensorra, això s'ensorra, haurien de posar a tots els polítics a la presó".

Un altre manifestant, Jose Luis Corrales, diu que es manifesta "per la democràcia, per complir les lleis, i per la unió territorial de tot el país sencer, evidentment, i que ja estem cansats del que estan fent els polítics de la Comunitat Autònoma". Josep Tutusaus afegeix que "entenc que Catalunya ha de ser una, i no estic d'acord amb tota la política de separatisme que hi ha hagut aquí a Catalunya portada a terme per ERC, Junts pel Sí i la CUP. Entenc que el primer que s'havia de fer era asseure's i estudiar si valia la pena fer la votació o no fer-la, i en teoria, crec que el que estem fent aquí és reivindicar allò que en principi ja demanàvem, que era poder votar".

La tensió, però, ha estat present des del principi, ja que a la plaça els esperaven una quinzena d'independentistes. De banda a banda del dispositiu muntat pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, els concentrats s'han escridassat amb insults, provocacions i càntics nacionalistes durant més de mitja hora.

La concentració unionista, que s'ha convocat a través de les xarxes socials, ha finalitzat amb una marxa cap a la comissaria de la Policia Nacional, per mostrar-los el seu suport.

Notícies relacionades