Back to top

El tòfona-turisme a Prades, una fusió de natura i gastronomia

Combinar el turisme amb la natura i la gastronomia és una opció cada vegada més popular per passar les vacances. Un exemple n'és el tòfona-turisme, un invent d'una jove empresa de Vilanova de Prades que fusiona la cerca de tòfones amb gossos, amb el tast de vins de la zona. Una activitat pensada tant per a adults com per a famílies, siguin del territori o estrangers.
Gossos tofonaires

Tòfona de la Conca és una petita empresa que va néixer fa quatre anys al bressol de Vilanova de Prades amb l'objectiu de crear una marca personal i  comercialitzar la tòfona sense intermediaris. A banda del cultiu, l'empresa també organitza l'activitat de Tòfona-turisme, en què el grup va a buscar tòfona amb els gossos, participa d'un tour per les vinyes amb els 4 x 4 i finalment acaba degustant un tast de vins i tòfona. "Trobem la tòfona gràcies als gossos, són la nostra segona mà. Ells el que fan és localitzar la tòfona en el punt exacte on neix, i som nosaltres els qui hem de saber trobar-la i extreure-la sense trencar-la", reconeix Dídac Espasa, de l'empresa Tòfona de la Conca.

Aquesta activitat atrau tant a adults com a famílies, siguin del territori o de l'estranger. "Penso que és fantàstic i és una experiència que està molt bé. Ho volem recomanar als nostres amics per quan vinguin a Catalunya, perquè estàs envoltat de natura alhora que et parlen sobre productes molt famosos", diu la Numi Schoh, de Dinamarca. "Penso que el tour de la tòfona és molt interessant, però també ho és el del vi que l'acompanya. Hem pogut veure les vinyes i com creix el raïm", destaca Iuan Drah, també de Dinamarca. "És un bon moment per compartir amb la família. Et permet descobrir realment d'on venen els productes i com es fan. Les persones que els cultiven ho fan amb amor, i això se sent", reconeix el francès Nicolas Broh, que ha vingut amb la seva dona i els seus fills.

"Tant a Catalunya com a la resta de l'estat hi ha empreses que han començat a fusionar els dos elements, però sense dubte podem dir que som els pioners en combinar tòfona i vi", afirma Espasa.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades