Back to top

El top manta obre el debat de la vigilància privada

La Setmana Santa és un període de l'any en què el top manta comença a despertar. Des de Cambrils, s'aposta per la conscienciació dels compradors, mentre que la Unió de Botiguers proposa la subcontractació de vigilància privada.
Top Manta

El top manta és un dels problemes que s'ha cronificat a la Costa Daurada i Cambrils no n'és una exempció. Amb la Setmana Santa a la cantonada, botiguers i ajuntament tornen a posar sobre la taula la necessitat de combatre aquest problema, que es concentra en una zona concreta del terme municipal i que segons apunten des de l'associació de comerciants, afecta negativament a la imatge de Cambrils. Davant d'aquesta situació, en el darrer Consell de Seguretat, els botiguers van proposar una alternativa a l'actuació habitual. Es tracta de vigilància privada, tal com s'ha dut a terme en altres municipis costaners com El Vendrell. 

Una opció que d'entrada no es descarta per part del consistori, però sí es mostra reticent i puntualitza que caldria estudiar els punts forts i febles de la proposta, segons apunta Ana López, regidora de Promoció Econòmica. Més enllà d'aquesta qüestió, enguany l'Ajuntament de Cambrils apostarà per reforçar la prova pilot duta a terme l'any passat en què s'enfortia la pedagogia envers els compradors. Així, dues persones acompanyades d'agents de la policia local informaran de les infraccions i els perills que suposa comprar al top manta.

A la vegada, des del consistori posen èmfasi en el context d'alerta 4 terrorista, que obliga a redistribuir els agents dels diferents cossos de seguretat. Finalment, posen de manifest que tenen preparades diferents línies d'actuació policials envers aquest fenomen però que no es poden anunciar públicament per garantir la seva efectivitat.

Notícies relacionades