Back to top

El Top Manta s'intensifica als matins davant l'augment de pressió policial nocturna al Cap Sant Pere

REDACCIÓ.

Canvi d'escenari pel que fa a la presència de top manta a la frontera entre Salou i Cambrils. Durant els darrers dies els Mossos d'Esquadra han intensificat la vigilància a la zona del cap Sant Pere durant el vespre, fet pel qual la presència de venedors ha disminuït. En canvi, unes imatges gravades en exclusiva per Canal Reus Televisió demostren que el moviments de manters entre els municipis s'ha traslladat al dia. 

Cap Sant Pere. Línia limítrofa entre Salou i Cambrils, poc abans de les dues del migdia. Els dos agents dels Mossos d'Esquadra que es trobaven a la part cambrilenca del passeig acaben de marxar i tots els venedors ambulants que estaven esperant a la part de Salou comencen a creuar la frontera entre un municipi i l'altre. Els manters comencen a instal·lar-se als primers metres del passeig, amb una inexistència absoluta pel que fa a la presència policial. Una imatge que contrasta amb el que s'està vivint durant els darrers dies al vespre, quan els Mossos d'Esquadra, amb alguns efectius de les respectives policies municipals, intensifiquen el dispositiu a la zona fronterera entre Salou i Cambrils per tal que els venedors s'hi instal·lin a la nit. Segons l'Idescat, Salou és un dels municipis de la Costa Daurada amb més població senegalesa, concretament 1.139 habitants, que són un dels col·lectius susceptibles de la venda ambulant. Una dada que contrasta amb la inexistent presència de venedors als carrers del municipi quan, en canvi, a la localitat veïna de Cambrils si que se'n troben. Tot i això, l'Ajuntament de Salou desmenteix qualsevol pacte secret amb el col·lectiu. 

"Nego i torno a negar taxativament que hagi cap pacte amb els venedor ambulants. Reitero que si actualment no hi ha top manta a Salou és per la feina que porta anys fent la policia local", assegura el regidor de Seguretat Ciutadana, David González. 

Per la seva banda, el botiguers de Cambrils reclamen mesures pràctiques i conjuntes entre l'administració i la policia i consideren que la situació al cap Sant Pere és deguda a cap acord a la disposició geogràfica i a qüestions de lògica interna dels grups de venedors. 

"Físicament aquesta zona és més a prop de Salou que de Cambrils però políticament pertany a Cambrils, per la qual cosa la policia municipal de Cambrils és la que ha d'actuar però li resulta un lloc massa llunyà i, en canvi la policia de Salou no pot actuar, amb la qual cosa els venedors s'hi posen allà", explica Enrique Arce, president d'Unió de Botiguers de Cambrils. 

Tot indica que aquest nou operatiu policial al punt del passeig on s'uneixen Salou i Cambrils seguirà repetint-se al llarg de l'estiu.