Back to top

Tot comença pel dibuix

El dibuixant Joan Martí ha encetat la quinzena edició de les jornades Yazoo de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus. L'artista ha fet un retrat real del seu ofici a la indústria cinematogràfica.
El dibuixant Joan Martí ha encetat la quinzena edició de les jornades Yazoo de l'Escola d'Art i Disseny de Reus. L'artista ha fet un retrat real del seu ofici a la indústria cinematogràfica.

Pel·lícules com 'Un monstruo viene a verme', 'El secreto de Marrowbone' o  'SúperLópez'. Totes elles porten el segell del dibuixant Joan Martí, un artista freelance i exalumne de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Joan Martí ha estat l'encarregat d'encetar la quinzena edició de les jornades Yazoo de l'Escola d'Art i Disseny a Reus. Una oportunitat per als alumnes per conèixer ben de prop l'ofici a què aspiren dedicar-se. "Afortunadament tenim molta demanda, però poca oferta en el meu camp. Dirigint bé la manera com s'ensenya i com s'aplica podríem participar més i millor. Fa poc hem tingut la gala dels Goya, on es feliciten les audiències, però també cal reconèixer la feina dels que som al darrere", explica Joan Martí.

Martí ha basat la seva conferència en la importància del dibuix prematur i ha destacat la importància de la formació i la docència, donat que ell també és professor a Cuba. Uns valors que també fomenta l'Escola d'Art de Reus, que després de 40 anys d'història, considera que està en el seu punt més àlgid. "Ara jo crec que som al millor punt de la història. Estem molt satisfets en aquestes noves instal·lacions, amb uns 300 alumnes i amb una oferta bastant diversificada", afegeix el director de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, Joaquim Vilafranca.

Un total de 93 professionals han passat per l'Escola d'Art per explicar les seves experiències als alumnes durant aquests quinze anys de Yazoo. Aquesta edició s'allargarà fins divendres, amb quatre xerrades programades matí i tarda.