Back to top

Tot a punt per al judici del 17-A, tres anys després

Aquest dimarts comença el judici dels atemptats del 17 d'agost, que van sacsejar al conjunt de la societat. Ara bé, hi ha tres punts de la geografia catalana que van viure de prop aquests atacs: Ripoll, Barcelona i Cambrils.

Han passat tres anys des dels atemptats que van sacsejar al conjunt de la societat catalana, els dies 17 i 18 d'agost de 2017. Primer Barcelona i després Cambrils, sent els dos punts on es van localitzar els atacs dels terroristes de la cèl•lula jihadista. Aquest dimarts comença el judici contra tres d'aquests membres, els quals seran jutjats per formar part d'aquest grup criminal i per la fabricació d’explosius però no per assassinat. 
Malgrat que Barcelona i Cambrils van ser les dues localitzacions on es van centrar els atacs, Ripoll també va ser un punt destacat en aquest capítol de la història catalana. De fet, segons apunta el professor en Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Moreras, les ferides segueixen molt recents a la capital del Ripollès, mentre que a Cambrils i Barcelona s'han començat a tancar poc a poc. Malgrat tot, apunta que l'inici del judici podria reobrir certes ferides entre la població.

Ferides tancades

De fet, els comerciants cambrilencs coincideixen en què la ferida que va obrir l'atac terrorista ja està tancada, segons apunta el president de la Unió de Botiguers Tomàs Sierra. Malgrat això, creuen que a escala comercial no ha tingut conseqüències.
El judici del 17 d'agost comença aquest dimarts amb moltes incògnites pendents de ser resoltes. L'Ajuntament de Cambrils, per la seva part, hi participarà com acusació particular.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades