Back to top

Tractorada contra el baix preu de l'avellana

Una trentena de tractors i un centenar de pagesos recorren les diverses empreses que comercialitzen l'avellana al Baix Camp.
Tractorada

Una trentena de tractors recorren el Baix Camp des de les nou del matí en una marxa lenta. L'acció ha estat convocada per Unió de Pagesos en protesta pels baixos preus de l'avellana. Rebutgen el preu de l'avellana que ha fixat la llotja de Reus, amb una diferència d'almenys 40 cèntims per quilo, respecte la turca. La primera parada de la tractora ha estat a Riudoms, on ja s'hi han concentrat prop d'un centenar de pagesos. Tot seguit, la mobilització s'ha desplaçat fins a la Selva del Camp, amb la voluntat de posar el punt i final a Vilallonga del Camp. El sindicat ha reclamat que sigui la Generalitat qui intervingui davant d'aquest preu que consideren 'molt baix i per sota de preu de cost'. 

Com a pogut saber Canal Reus, el director dels Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona, Àngel Xifré, es preveu reunir amb els representants de la Llotja de Reus, aquest divendres, per analitzar l'estat de la qüestió, tot i que donen suport a la tasca que aquesta entitat desenvolupa. Asseguren que hi ha 217 sol·licituds d'ajudes i 51 peticions per demanar crèdits a interès 0, ja que els assumiran des d'Agricultura. Xifré ha defensat que el ritme de les tramitacions de les ajudes no es pot accelerar, però que aquesta tardor es podran atorgar. Preveuen aportar 490.000 euros en ajuts.

 

tractorada

Vídeo de l'arrencada de la tractorada

Paraules clau:

Notícies relacionades