Back to top

Tractorada contra les retallades

LAURA ROIG

Una seixantena de tractors han col·lapsat diversos carrers de Reus per denunciar les retallades del Departament d'Agricultura i reclamar que es recuperin els ajuts. Unió de Pagesos també denuncia el sistema com la llotja estableix el preu dels fruits secs, i critica la manca de fitosanitaris per al tractament de plagues.

Des d'Unió de Pagesos s'assegura que se'ls ha retallat el 20% dels imports en ajuts agroambientals de producció integrada i ecològica, a més de pèrdues en els ajuts d'indemnitzacions compensatòries. Una xifra que suposa que els agricultors i ramaders del Camp de Tarragona deixen de percebre més de 700.000 euros. 

D'altra banda, denuncien la manca de productes fitosanitaris per al tractament de plagues i reclamen que s'agilitzin els tràmits perquè entri en funcionament un nou sistema de llotges més transparent de fixar els preus dels fruits secs.

En total s'han concentrat uns 120 pagesos que han sortit del passeig Mata i han recorregut el passeig Sunyer fins arribar a l'oficina comarcal del Baix Camp d'Agricultura, on s'han reunit amb el director territorial Àngel Xifré per fer-li arribar les seves peticions. Xifré s'ha compromès a traslladar les demandes a la consellera d'Agricultura i promoure una trobada.