Back to top

Tradició i gastronomia a les jornades dels fideus rossos

Trenta-cinc restaurants de Cambrils oferiran, fins el 14 de maig, menús especials en el marc de les cinquenes jornades dels Fideus Rossos. Es tracta d'un plat típic de Cambrils que, cuinat de maneres molt diferents, es podrà degustar durant dues setmanes als restaurants participants en les jornades.
Tradició i gastronomia s'uneixen a les jornades dels fideus rossos

Els fideus rossos seran, durant uns dies, els protagonistes de la gastronomia de Cambrils. D'aquesta manera es promociona la cuina marinera, ja que, tradicionalment, és una de les especialitats típiques de les barques dels pescadors. Però també són unes jornades on es promociona la població i els diferents restaurants. El restaurador Eduard Martí, destaca que iniciatives com aquestes "ens ajuden a no adormir-nos i a seguir innovant". El restaurador Damià Capafons, creu que "és una manera d'atraure visitants de les poblacions veïnes, que de no ser així, potser no vindrien".

Es pot cuinar de maneres molt diferents, hi ha receptes més tradicionals i d'altres de més innovadores, però sigui com sigui, els cambrilencs i visitants consideren que és una molt bona iniciativa.

Les jornades busquen que, tant els ciutadans com els visitants, puguin gaudir d'aquesta destinació durant tot l'any. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 58 euros.