Back to top

Transformar els valors del Pare Manyanet en èxits esportius

La permanència pot deixar de ser l'objectiu de la temporada per les verd-i-grogues que s'apropen cada matx als llocs de play-off.
Imatge del partit entre el femení del Pare Manyanet i el Badalona A

Militen a la categoria més alta en la història del sènior femení verd-i-groc. Són sisenes a la classificació de la Primera Femenina i en l'últim partit disputat han obtingut un resultat de 90 a 33 davant el Badalona. Les sèniors del Pare Manyanet cada cop s'apropen més a la lluita per l'ascens. Tot i que l'objectiu d'aquesta temporada és la permanència, el repte ja se'ls hi queda petit. De 15 victòries necessàries per complir aquest propòsit, les reusenques n'han aconseguit 11. Xavi Moncusí, entrenador de l'equip, valora les dificultats d'aquesta categoria:

"El nivell d'aquest equip es demostra amb el treball diari. La majoria de jugadores són formades al club, i aquesta és la cinquena temporada que mantenim la categoria".

No solament han crescut juntes, sinó que moltes d'elles són entrenadores també de les noies de la base. Tenen per tant molt interioritzats valors de l'escola com la competitivitat i el respecte i aquests són els ingredients del seu èxit.

Xavi Moncusí: "L'any passat vam patir un play-out que vam guanyar en l'últim partit, l'experiència ens va ensenyar a patir i això va fer que l'equip s'unís".

Ho remarca també la Marina Ribas, jugadora:

"Ens enfadem, però sabem que queda a pista. Estem molt unides tant dins com fora del vestidor".

Al bàsquet del Manyanet hi militen nens i nenes a partir dels cinc anys i la secció compta amb 255 jugadors i més de 33 tècnics. Una xifra que corrobora que l'entitat es troba actualment en un dels seus millors moments.