Back to top

El Trapezi aixeca el teló amb un centenar de funcions

La Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi, ja camina. Aquesta nit s'estrena l'espectacle Cabaret, que donarà el tret de sortida a la vint-i-tresena edició d'aquest festival. Des de l'organització posen èmfasi en el públic de Reus, que asseguren que és un dels més exigents del país.
Trapezi

Una trentena de companyies nacionals i internacionals fan parada a la capital del Baix Camp des d'aquest dijous i fins diumenge. La plaça del Mercadal és el punt de partida del festival Trapezi, que portarà a la ciutat fins un centenar d'espectacles i funcions. Les coproduccions són una de les apostes importants d'aquesta edició, tal com destaca la coordinadora Gebre Serra.

Després de vint-i-tres edicions, des de l'organització insisteixen que el públic de Reus és gran coneixedor del circ, una circumstància que les companyies internacionals aprecien. Segons la regidora de Cultura Montserrat Caelles en declaracions a mitjans locals, el Trapezi deixa un impacte de tres milions d'euros al conjunt de la ciutat. Paral·lelament, existeix un únic estudi que ha comptabilitzat l'impacte econòmic del festival. Data de 2011 i assegura que fa vuit anys, els diners que va deixar el Trapezi ascendien als 2.3 milions d'euros. El que és segur és que a Reus, durant quatre dies, no hi faltaran trapezistes, malabaristes i artistes de tota mena pels carrers de la ciutat.

Notícies relacionades