Back to top

Trapezi de traspàs per l'any de la capitalitat

El Trapezi del 2017 seguirà una línia continuista amb les anteriors edicions malgrat el canvi de direcció artística. L'objectiu és mantenir els bucs insígnia del festival i intentar recuperar alguns actes emblemàtics que s'havien perdut. L'Associació Catalana de Circ es mostra preocupada pel poc temps que hi haurà per elaborar l'edició d'enguany, mentre que la regidoria de Cultura assegura que no hi ha risc.
Trapezi

El nou director artístic del Trapezi, Leandro Mendoza, va assegurar al magazín de Canal Reus, Avui per Demà, que no vol fer un festival que sigui rupturista amb les anteriors edicions. Diu que treballarà colze a colze amb el director artístic de les últimes edicions, Jordi Gaspar, i que vol mirar de recuperar tant l'espectacle inaugural de gran format, com el cabaret a la Palma i els firaires. "Jo no vull trencar amb el que s'ha fet fins ara, el que hem de fer és reforçar algunes de les línies que s'han seguit com la presència a les escoles, els working progress o la visita de programadors", aclareix Mendoza. "El que és evident, és que hem de continuar sent referència i que cal més implicació del sector del circ cap al territori", sentencia.

La titular de Cultura, Montserrat Caelles, ha admès que ha rebut una carta de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya en la que mostraven preocupació pel poc temps que tindran per muntar el Trapezi d'enguany, "És veritat que els professionals del circ ens han enviat una carta d'alerta però en cap cas ens demanaven que suspenguessin l'edició d'aquest 2017", aclareix la regidora. Segons explica, l'Ajuntament va trucar a l'APCC per tranquil·litzar-los i assegurar-los que la transició serà totalment ordenada i sense cap risc.