Back to top

Trasllat nocturn interhospitalari en helicòpter

Una quarantena de pacients han estat traslladats des de diversos punts de les regions sanitàries del Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre des que s'ha posat en marxa el servei, ara fa un any.
Hospital Sant Joan

El Sistema d'Emergències Mèdiques, el SEM, fa un any que disposa d'un servei de trasllat interhospitalari amb helicòpter que es pot fer de nit. Fins ara només existia la possibilitat de realitzar vols des de les 8 del matí i fins les 8 del vespre. El nou servei permet reduir el temps del trasllat en pacients que són greus o crítics i per tant millorar la capacitat assistencial del sistema sanitari català.

El SEM ha posat en marxa els vols nocturns ara fa un any i una quarantena de pacients de les comarques de tarragona, tant del Camp com de l'Ebre han pogut ser traslladades de nit amb helicòpter amb patologies com ara ictus o infarts. Aquesta nova metodologia de trasllat interhospitalari busca tres objectius: garantir l'equitat en l'accés al sistema sanitari a tota la població; reduir el temps de trasllat i en casos de pacients que depenen del temps garantir una major supervivència i una millor recuperació; millorar la cobertura sanitarària de zones perifèriques.

Helicòpter

El Sant Joan de Reus és un dels 10 hospitals de Catalunya que compten amb un heliport. A la demarcació, només el de Móra d'Ebre en té, per bé que abans d'acabar l'any s'espera que s'incorpori el Verge de la Cinta de Tortosa a la llista.

Abans de posar en marxa el vol nocturn, el SEM donava resposta a les situacions que es produïen de nit, amb pacients greus i crítics, amb les unitats de suport avançat terrestres, que garanteixen l'assistència en tot el territori català.