Back to top

Trenta anys acompanyant a les persones cegues

L'ONCE celebra trenta anys del programa de gossos pigall, un projecte que permet donar més autonomia a les persones cegues. A la capital del Baix Camp n'hi ha quatre.

El binomi Jose-Sherman funciona a la perfecció des dels darrers dos anys. En Jose López és un usuari de la ONCE que comparteix el seu dia a dia amb en Sherman, un gos labrador de quatre anys. És el segon gos pigall que té aquest reusenc, que participa en el programa de gossos pigall de la ONCE i que enguany compleix 30 anys. 
A la capital del Baix Camp, actualment hi treballen quatre gossos pigall, una eina que més enllà de la companyia, els usuaris destaquen per l'autonomia i independència que aporten aquests animals. 

No tothom pot comptar amb un gos pigall, ja que cal complir una sèrie de requisits i existeix un protocol per part d'ONCE abans de determinar qui pot comptar amb aquesta eina.

El programa de gossos pigall és possible gràcies als venedors de la ONCE i la solidaritat del conjunt de la societat, que ha permès que durant tres dècades, les persones cegues poguessin comptar amb aquesta eina per valdre's de forma autònoma i independent.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades