Back to top

Trenta anys reivindicant el claqué

Reus ha acollit aquest cap de setmana El Festival Internacional Nit de Claqué. El certamen ha arribat a la seva trentena edició situant la capital del Baix Camp en un punt de referència en el món d'aquesta disciplina. Els millors ballarins americans i europeus han trepitjat l'escenari del Bartrina per continuar lluitant per reivindicar aquest art.
Trenta anys reivindicant el claqué

Durant tot el cap de setmana el Festival Nit de Claqué ha omplert Reus de les millors mostres d'aquesta modalitat. L'associació Dixiclac fa 30 anys que organitza aquest esdeveniment per portar els millors ballarins de l'escena actual del Claqué. Camut Band, Guillem Alonso o Sharon Lavi són alguns dels artistes que han passat per l'escenari del Bartrina.

Durant prop de 2 hores s'han pogut veure les seves coreografies amb la introducció de diversos elements com cordes, pilotes o caixes i també la modalitat "sanddance", claqué sobre sorra, una modalitat que pràcticament s'havia perdut.  Enguany el certamen ha convidat a Josh Hilberman, que ha banda d'actuar al Bartrina també ha impartit classes magistrals pels ballarins reusencs. Tot plegat, sense deixar de banda les noves i joves companyies que buscaran sorprendre a tot el públic.

El ballarí Josh Hilberman destaca que 'allò que no sap la gent és que després de fer claqué ets sents com si haguessis meditat, calmat i en pau'. El Festival es combina amb altres activitats paral·leles com la Mostra de Claqué d'Aquí, on la Palma acull diverses escoles del territori o El Claqué al Carrer.

El Festival Internacional Nit de Claqué és ,segons grans mestres del ‘tapdance’ és el més antic que encara es continua celebrant. Una barreja de percussió corporal, dansa, música i color que continua lluitant per reivindicar aquest art tant a sobre els escenaris com a peu de carrer.