Back to top

Tres dones de caràcter s'exhibeixen a la Sala Santa Llúcia

Dins el cicle d'Alternatiu Teatre, la Sala Santa Llúcia ha portat a l'escenari "M'agrades a les fosques", una obra a càrrec de Companyia 8, de Terrassa, dirigida per José Antonio Aguado. Es tracta d'una comèdia que vol reflectir la quotidianitat d'una família formada per tres dones de diferent generació.
actrius

"M'agrades a les fosques" és la història d'una àvia, la filla i la néta, que viuen a la mateixa casa. Tenen caràcters molt diferents. L'àvia és activa i amb molta empenta, la filla és mare soltera i molt rígida, i la néta, una adolescent de 16 anys. En el seu dia a dia també hi apareix la veïna, que tot i ser de mitjana edat, connecta molt bé amb la noia. La trama es complica quan apareix el pare de la jove i vol exercir el paper de pare. Però la mare no en vol ni sentir parlar. Així en parla l'autora i actriu de l'obra, Rosa Ponsarnau: "amb aquesta obra el que vull transmetre és que, a través d'una comèdia, pensem la importància que tenen les dones a casa, és a dir, que una dona, ha de ser una dona independent, ha de ser una dona lliure. Tingui l'edat que tingui i sigui de la generació que sigui, el més important és que les dones tirin endavant, i que no han de deprendre mai de ningú, això per a mi és bàsic i és el més important".

La combinació de diferents llenguatges és un dels trets distintius d'aquesta obra en relació a altres comèdies més tradicionals, ja que s'utilitza el recurs cinematogràfic. A més, una part de la música que acompanya l'acció, és en viu i en directe. Així explica el músic, Antoni Falgar, el seu paper a la representació: "durant l'obra hi ha alguns moments que queda bé fer una miqueta de música, i especialment hi ha un moment en què la protagonista té un afer amb un nòvio i parla amb ell per telèfon, i llavors aquest paper el faig jo; figura que sóc el nòvio i que estic actuant, fent cançons, i bé, i li dedico una cançó a ella".

L'obra, creada per la mateixa companyia, l'han recuperat amb motiu del desè aniversari.

Notícies relacionades