Back to top

Tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere

La Festa Major de Sant Pere de Reus ja està oficialment en marxa. Després de la hissada de la bandera a la Prioral, diumenge a la tarda, i el pregó i la tronada d’aquest dilluns, la festa ha envaït tots els carrers de la ciutat. Nosaltres, com sempre, vam seguir de ben a prop tots aquests actes.

 

Els més petits tenien claríssim, aquest dilluns a la tarda, quin moment era el més important. La tronada, el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere de Reus. Una primera tronada que el pregoner, Joan Amigó, i un dels seus 10 néts, i el Tro de Festa, Jaume Amenós, es van encarregar d’encendre amb l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura, Joaquim Sorio.

 

Però tot plegat havia començat una hora abans amb el pregó que, com dèiem, va pronunciar l’economista reusenc Joan Amigó, en un saló de plens de l’ajuntament ple de gom a gom.

 

Després que Amigó fes la crida a la festa des del balcó del consistori, la disbauxa es va apoderar dels reusencs amb la tronada i l’inici de la festa amb la cercavila del Masclet. Uns dies molt esperats per tothom.

 

L’altre acte oficial que marca l’inici de la Festa Major tenia lloc diumenge a la tarda, amb la hissada de la bandera de Reus des del campanar de l’església de Sant Pere. Un acte en què l’alcalde també va anunciar els encarregats d’encendre la resta de tronades de la festa. La Tronada de Completes, divendres 28 a la nit, l’encendrà el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, mentre que el dia de Sant Pere els encarregats seran el Centre d’Amics de Reus i el doctor Francesc Gras a la tronada del matí, i el síndic municipal de greuges, Pere Pagès, al vespre.