Triomf per mirar cap amunt

El CF Reus s'imposa (2-1) al Barça B en un partit treballat dels homes d'Aritz López Garai. Els roig-i-negres se situen, provisionalment, a la novena posició de Segona Divisió amb 24 punts, a un del play off d'ascens.
crònica reus barça b

El CF Reus ja té la meitat de la feina feta al sarró. Els roig-i-negres han guanyat (2-1) al Barça B i ja sumen 24 punts, gairebé a l'equador dels 50 que habitualment facilita la salvació a Segona Divisió. L'equip d'Aritz López Garai s'ha imposat gràcies a un gol de David Haro i un altre de Dejan Lekic. Els locals han mostrat, una vegada més, un gran treball defensiu i no han patit en excès davant el filial blaugrana. L'encontre també ha servit per veure el CF Reus amb un clar 4-4-2, amb Lekic i Edgar Hernández en punta. La fòrmula ha estat tot un èxit i els dos davanter han realitzat un gran treball ofensiu.

El duel entre CF Reus i Barça B ha estat un duel d'estils similars. Dos equips que sempre procuren crear el joc a partir de la possessió de la pilota. En els minuts inicials de la primera part, roig-i-negres i blaugranes han anat alternant el domini de l'esfèric. La primera acció de perill del conjunt d'Aritz López Garai ha arribat al minut 7'. David Haro ha centrat des de la banda dreta i la seva assistència gairebé la remata Lekic. A mesura que ha avançat el partit, el Barça B s'ha fet amo i senyor de la pilota. Els blaugranes ho han provat al quart d'hora de partit amb dos tímids xuts d'Aleñà i De Galarreta.

La primera part no s'ha animat fins al tram final. El CF Reus s'ha imposat al domini del Barça en els darrers cinc minuts abans del descans i ha aconseguit obrir la llauna. Al minut 43' David Haro s'ha plantat tot sol davant Ortolà i l'extrem roig-i-negre ha definit a la perfecció per posar l'1-0 al marcador. Malgrat això, l'alegria reusenca ha durat ben poc. Tan sols un minut després, Jesús Olmo ha comès una falta sobre Aleñà dins de l'àrea i l'àrbitre ha assenyalat la pena màxima. Arnáiz ha batut Badia des del punt de penal i ha restablert l'empat.

A la represa, el CF Reus no ha tardat en reaccionar. Al 54' Gus Ledes ha servit una falta des de la banda esquerra, Atienza ha rematat de cap i Ortolà ha refusat l'esfèric. Lekic, més llest que ningú, ha aprofitat el rebuig del porter blaugrana per empènyer la pilota dins la porteria i fer el 2-1. Tot i el gol, l'equip d'Aritz López Garai no ha aconseguit controlar la possessió i els blaugranes han continuat portant la iniciativa. Els visitants han tingut dues oportunitats perilloses al 54' i al 58'. En la primera acció, Edgar Badia ha refusat un potent xut d'Aleñà. La segona oportunitat ha estat per De Galarreta que ha engaltat una pilota a la frontal de l'àrea i el seu xut ha sortit fregant el travesser.

En la darrera mitja hora de partit, Aritz López Garai ha fet entrar a Karim Yoda en el lloc de David Haro. El recent fixatge roig-i-negre ha gaudit dels primers minuts com a futbolista del CF Reus i ha mostrat grans detalls de qualitat. Per la part visitant, Carles Aleñà ha estat l'home més perillós dels blaugranes comandant al Barça B en tot moment. El conjunt de Gerard López s'ha bolcat completament a l'atac buscant el gol de l'empat però s'ha topat amb una defensa roig-i-negra molt segura. Els reusencs s'han mostrat molt segurs a nivell tàctic, com és habitual en cada partit, i no han donat opcions al rival. Finalment, l'àrbitre ha xiulat el final del partit i l'Estadi Municipal ha pogut celebrar de nou una victòria local reusenca.

El CF Reus se situa, provisionalment, a la novena posició amb 24 punts, a un del play off d'ascens i vuit per sobre de les posicions de descens. El conjunt d'Aritz López Garai ja ha aconseguit gairebé la meitat de la salvació, 25 dels 50 punts, quan encara no s'ha arribat a l'equador de la competició. El proper partit dels roig-i-negres serà diumenge 10 de desembre a les 20:00 hores al camp del Tenerife.

La fitxa del partit

CF Reus: Badia, Miguel Garcia, Olmo, Atienza, Miramón, Tito, Carbonell (Campins 83'), Gus Ledes, Haro (Karim Yoda 69') i Edgar Hernández i Lekic (Borja Fernández 92')

Barça B: Ortola, Cucullera, Fali (Abel Ruiz 71'), Choco Lozano, Aleñà, Marc Cardona, Palencia, Arnaiz, De Galarreta, David Costas (Concha 87') i Cuenca

Gols: 1-0 David Haro (43'), 1-1 Arnáiz (45'), 2-1 Lekic (51')

Targetes: pel local Olmo (45') i pels visitants Palencia (22') i Cardona (62')

Incidències: partit corresponent a la jornada número 17 de Segona Divisió, disputat a l'Estadi Municipal de Reus amb la presència de 2.353 espectadors