Back to top

Troben un projectil de la Guerra Civil al Priorat

El projectil va ser localitzat per un pagès a Marçà. La Guàrdia Civil ja l'ha destruït.

Personal de l'Equip de Desactivació d'Explosius i NRBQ de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, durant el cap de setmana, van procedir a la destrucció d'un projectil d'artilleria de 88 mm de la Guerra Civil.

Els fets van passar a finals de la setmana passada, quan un agricultor va descobrir semienterrat el que podria ser un artefacte d'artilleria de la passada guerra civil en un camp de la seva propietat.

Amb càrrega explosiva

En tenir coneixement d'aquest fet, personal de l'equip d'Especialistes de Desactivació d'Explosius i NRBQ es va posar en contacte amb la persona que va fer el descobriment, traslladant-se fins al lloc de la troballa, comprovant in situ que efectivament, a la zona pròxima al Barranc de Marmellans del terme municipal de Marçà, es trobava un projectil d'artilleria de 88 mm que no havia arribat a explotar, amb espoleta i càrrega explosiva. 

Després de la seva retirada es va procedir a la seva destrucció controlada en un lloc habilitat amb mesures de seguretat.

Tot i el temps transcorregut des de la passada guerra civil, passa sovint que encara en els nostres dies apareixen artefactes, projectils i municions utilitzats en aquesta batalla.

A continuació es detallen una sèrie de consells sobre la forma d'actuar en cas de localitzar-ne algun

  • No manipular ni moure l'objecte sospitós
  • Senyalitzar el lloc de la troballa per tal de no oblidar-se del lloc
  • Comunicar el fet a les autoritats competents 
  • Romandre en el lloc fins a l'arribada de la patrulla policial evitant que algú pugui acostar-s'hi
  • L'artefacte serà retirat per personal especialitzat per evitar qualsevol mena d'accident.

Paraules clau:

Notícies relacionades