Back to top

El "Tsunami 4.0" es presentarà a Reus

L'acte anitrà a càrrec de José María Vigil, coordinador de l'agenda.
tsunami

L'Agenda Llatinoamericana Mundial 2020, «Tsunami 4.0 a la vista! La revolució digital que ve», es presenta aquest dilluns 11 de novembre a les 19:30h a la sala d'actes del Casal de les Dones.

L'acte anitrà a càrrec de José María Vigil, coordinador de l'agenda. L'acte està organitzat per l'Associació Cultura i Solidaritat, el Comitè de Solida ritat Óscar Romero i té el suport de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

L’Agenda Llatinoamericana (www.llatinoamericana.org), és una eina pedagògica per a l’educació i la comunicació. Una publicació que recull articles que sintetitzen la realitat actual del món i proposen alternatives per superar les injustícies i les desigualtats.

El llibre més difós

Va ser una iniciativa de José María Vigil i Pere Casaldàliga per a fer una eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d'una vessant constructiva i crítica. Amb aquest objectiu, cada any inclou un centenar de pàgines amb firmes com Saramago, Frei Betto, Leonardo Boff, Eduardo Galeano i Pere Casaldàliga. En el seu gènere, és el llibre llatinoamericà més difós cada any dins i for a del continent.

tsunami

El coordinador de l'Agenda i presentador de l'acte, José María Vigil (Saragossa, 22 d'agost de 1946) és un teòleg llatinoamericà que s'ha significat en els camps de la teologia i l'espiritualitat de l'alliberament, la teologia del pluralisme religiós i els nous paradigmes. És claretià des de 1964 i sacerdot catòlic des de 1971. Està naturalitzat nicaragüenc i viu actualment a Panamà.

És conegut pels seus nombrosos escrits, la seva activitat editorial i cibernètica, els seus serveis des de l'Associació de Teòlegs i Teòlogues del Tercer Món, la seva coordinació de l'Agenda Llatinoamericana Mundial conjuntament amb en Pere casaldàliga, i per la seva teologia del pluralisme religiós.

Durant l'acte de presentació de l'Agenda està previst fer un record a Xavier Joanpere, de l'Associació Cultura i Solidaritat, mort aquest 2019.