Back to top

El turisme reclama un pla de xoc per salvar el sector

Després d'un estiu amb ocupacions molt baixes a la Costa Daurada, des de la FEHT reclamen ajudes a les administracions per evitar que molts negocis hagin d'abaixar la persiana.

Enllestim un estiu atípic i complicat que ha colpejat durament el sector del turisme i totes les seves derivades a la Costa Daurada. Un sector que es reivindica, que recorda que representa el 25% del PIB a la demarcació de forma directa, i que assegura que necessita ajuda per sobreviure. De fet, el 2021 es planteja com un any de caixa o faixa: o les coses van bé, o molts empresaris hauran de tancar el seu negoci. 

Segons la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i el Turisme, la FEHT, aquest estiu ha estat nefast. Ocupacions del 30% el juliol i del 50 a l'agost, quan el que pertoca a la Costa Daurada són cartells de complet; i mesos colindants absolutament incerts, amb perspectives que la temporada acabi molt abans del que és habitual. 

Mesures urgents

Per tot plegat reclamen solucions especiíficament pensades per al turisme. Entre d'altres qüestions, reformes en l'àmbit laboral, fiscal i financer. No entenen que quan d'altres sectors han necessitat ajudes, com el cas de la banca o els automòbils, les administracions s'hagin bolcat a ajudar-los, i que en canvi, en el cas del turisme, ningú hagi mogut, diuen literalment, ni un dit. 

Paraules clau:

Notícies relacionades