Back to top

El turisme rus vol recuperar la magnitud al territori

L'estabilitat en el petroli i el gas i la conseqüent recuperació del ruble fan que la previsió per aquest 2017 sigui la de duplicar les xifres de l'any passat. Els operadors al territori defensen que en aquests moments ja s'ha realitzat un 72% del total de les reserves que es van rebre durant tot el 2016
Turistes russos arribant a l'estació d'autobusos de Reus

La Costa Daurada torna a recuperar el turisme rus després del descens d'arribades provinents de la federació en els darrers anys. La previsió que fa Natalie Tours, un dels principals operadors d'aquest mercat al territori, és de duplicar les xifres que van registrar al 2016.

De fet, ara mateix asseguren que ja s'ha realitzat un 72% de les reserves que van rebre l'any passat. El que es tradueix en una quantitat cinc vegades superior a la de l'exercici anterior per aquestes dates. L'operador rus justifica aquesta recuperació per l'estabilitat que han experimentat el petroli i el gas, fet que ha provocat una revalorització del ruble d'aproximadament un 10% i, per tant, un augment del poder adquisitiu individual. "Tenint en compte que s'ha restaurat el poder adquisitiu del turista rus, la previsió per als mesos de juliol, agost i setembre és que es restableixin les vendes, i no només en hotels de baix cost sinó també en els de classe alta", afirma el president de Natalie Tours, Vladimir Vorobiev.

En aquest sentit, el principal repte per a la temporada d'enguany és tenir prou capacitat per absorbir tota la demanda hotelera, ja que els operadors parlen d'arribar a triplicar les xifres del 2016 si hi ha prou llits.

Segons expliquen, el de la manca de llits, juntament amb una sèrie de complicacions que hi hagut a l'hora d'emetre visats, és un dels principals factors que acabaran influint en la quantitat d'arribades. Un factor que, en cas de respondre de manera positiva podria permetre que d'aquí dos anys es recuperin valors del 2013, quan es va experimentar el major registre d'aquest mercat. "El turisme rus és un turisme fidel i ens ha demostrat que si no ve no és perquè no ens hagi estimat per anar a un altre destí sinó per un problema econòmic. En canvi altres nacionalitats sí que han especulat amb aquest factor, a diferència del que estan fent ells tal i com estem veient en la seva manera de retornar", defensa el CEO de World 2 Meet, Jordi Cañellas.

D'altra banda, també s'ha anunciat que l'aerolínia russa de baix cost Pobeda Airlines ha establert una nova destinació amb l'aeroport de Reus. Tot i això, els operadors recorden que hi han altres mercats que també fan ús de les companyies aèries de la federació, com ara el xinès.

Notícies relacionades