Back to top

'Turist', el turisme de masses en clau d'humor

El teatre Bartrina ha obert temporada després d'uns mesos gairebé sense activitat. Entre les obres que ha programat, s'ha pogut veure "Turist (or not turist)", de la companyia Clownic, una obra que s'havia d'haver representat el passat mes d'abril, però que es va aplaçar per l'emergència sanitària.

S'aixeca el teló i es veuen un seguit de gags relacionats amb la recerca de viatges turístics, unes breus escenes plenes de tòpics en què, de ben segur, la major part del públic s'hi ha vist reflectit. A partir d'aquí, diversos fragments de com es viuen les vacances a diferents punts del món, sempre en to d'humor i ironia. L'ambient relaxat i de rialles constants dels assistents contrasta amb el complicat moment que està vivint el sector cultural arran de la Covid-19.

"La pandèmia ens ha fet replantejar els projectes futurs"

Els membres de Clownic asseguren que la situació de pandèmia els ha fet explorar noves fórmules artístiques. De fet, han engegat un nou projecte que l'han anomenat "clownic street" i que planteja fer representacions que es puguin portar a l'aire lliure.
Aquesta mateixa obra, "Turist (or not turist)", que es va dissenyar abans de la pandèmia, l'han hagut de modificar lleugerament per portar-la de nou a escena.
Entre el públic, que ha gaudit molt de l'espectacle, alegria davant la recuperació de l'activitat teatral, malgrat les restriccions d'aforament al 50% o l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic per accedir als teatres.

Paraules clau:

Notícies relacionades