Back to top

Últims barracons del Baix Camp sense data de caducitat

Més de 600 alumnes estudien en mòduls prefabricats a la comarca del Baix Camp. Es tracta de l'escola dels Ganxets a Reus, la de Maspujols i l'escola Marcel•lí Esquius a Mont-roig del Camp. El Departament d'Ensenyament no té calendari per la construcció de nous equipaments per traslladar-los
maspujols barracons

L'escola dels Ganxets de Reus és el centre educatiu amb més alumnes en barracons del Baix Camp. L'escola es va posar en marxa amb quatre mòduls prefabricats l'any 2007 i en el transcurs d'aquest deu anys l'alumnat ha crescut en un total de 310 escolars i s'han hagut d'ampliar fins a 11 els barracons. En la mateixa situació es troba l'escola de Maspujols que va obrir les seves portes el curs 2008-2009. Feia anys que el municipi no tenia escola i des de llavors les instal·lacions "s'han quedat petites pel creixement de la població", ja que l'escola actualment acull més de 100 alumnes de primària, segons ha explicat la directora d'aquesta escola, Maria Antonieta Ciuret.

L'únic inconvenient és "que necessitaríem més espais per protegir-nos quan plou", ha afirmat Ciuret. Un desavantatge que també comparteix el cap d'estudis de l'escola reusenca Els Ganxets. Per Carles Francesc Macaya "no és el mateix treballar en un edifici però té molts avantatges treballar en mòduls, perquè aquesta disposició fa que l'escola sigui més propera per les famílies". I en aquesta línia, Macaya ha afegit que "a nivell de confortabilitat s'hi està perfecte, amb l'aire condicionat i calefacció". 

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp reitera que donada la situació econòmica actual el més significatiu és assegurar les escoles i, no tant, les seves instal·lacions. "No és l'ideal estudiar en barracons tot i que tampoc és dolent del tot, els serveis hi són i, per tant, hem de ser conscients de la situació econòmica", ha considerat el batlle Francisco Morancho, fent referència a l'escola Marcel·lí Esquius. És l'única dels tres centres educatius públics de primària al municipi instal·lada en barracons.

Per la seva part, fonts del Departament d'Ensenyament han apuntat que de moment no hi ha cap partida pressupostaria a l'horitzó per construir equipaments per aquests centres educatius. I han insistit que la prioritat és invertir en personal per compensar els recursos limitats del Departament.