Back to top

Últims dies per visitar l’exposició de Palau Ferré

Fins el divendres 30 d’octubre es pot veure l'exposició, amb entrada lliure, a la Sala Fortuny del Centre de Lectura

Aquesta és la darrera setmana que es pot visitar l’exposició “Art i Valors de Palau Ferré”, que durant aquest mes d’octubre s'ha pogut veure a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus. Comissariada per l’historiador Francesc Marco-Palau, besnebot de l’artista, aquesta és una mostra que s’endinsa en el vessant més compromès del pintor Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000).

Quin vincle va tenir Palau Ferré amb el Centre de Lectura de Reus? Quines col·laboracions va fer el pintor cubista amb diverses ONG i entitats socials? Aquestes són algunes de les preguntes que es formulen en una exposició on poden trobar-se reproduccions de gran format, de més de 3 metres d’alçada, dels cartells que Palau Ferré va il·lustrar per donar impuls a projectes i campanyes d’associacions com Amnistia Internacional, Ayuda en Acción, la Federació Catalana de Voluntariat Social i el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal.

Exposició

L’historiador Francesc Marco-Palau, comissari de l’exposició, es mostra molt satisfet per la bona acollida que ha tingut: “a la gent li han impressionat les reproduccions de gran format, ideals per a una sala àmplia, de parets blanques i sostre alt. Ha estat un goig comptar en tot moment amb la col·laboració entusiasta del Centre de Lectura”.

expo

Tenint en compte la situació sanitària actual, i les dificultats de mobilitat que se’n deriven, s’ha editat una visita guiada virtual en la qual es fa un recorregut per les diferents reproduccions i litografies que es poden veure al Centre de Lectura tot contextualitzant-les en la trajectòria artística de Maties Palau Ferré.

El centenari de l’artista

L’exposició “Art i Valors de Palau Ferré” s’emmarca en el doble any commemoratiu al voltant del pintor Maties Palau Ferré. El 2020 fa vint anys de la seva  mort i el 2021 farà cent anys del seu naixement. Així, aquest octubre s’ha reeditat el llibre biogràfic El pintor que cremava els seus quadres (Editorial Base, 2020) i són diversos els museus que han començat a exposar pintures de Palau Ferré, com el Museu d’Història de Girona, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés o el Museu de Reus, que mostra tres dels últims olis que va pintar Palau Ferré l’any 1974 abans d’abandonar aquesta tècnica per passar a unes renovades tintes xineses, plenes de color. 

Paraules clau:

Notícies relacionades