Back to top

Una bona temporada de bolets, però no tant com s'esperava

La producció de bolets d'enguany esta patint una davallada respecte el principi de la temporada. Segons els experts, la calor de fa unes setmanes, les ventades posteriors i el fred que ha arribat de sobte han fet que ara per ara no es trobin tants bolets com a l'inici de la campanya.

una bona temporada de bolets, però no tant com s'esperava

Tot i que la temporada de bolets ha començat amb molt bon peu, els canvis de clima de les darreres setmanes han fet trontollar la producció d'aquest aliment de tardor. Molts dels bolets que es venen ara són importats d'altres punts de l'estat espanyol, però els boletaires segueixen considerant aquesta temporada com a bona al nostre territori.

Esteve Obis és regidor de Medi Ambient i Agricultura de l'Ajuntament de Prades i explica que enguany la temporada de bolets "és una mica atípica perquè vam començar molt bé però ara a la nit fa molt de fred i costa una mica. Esperem que en tindrem més. Però se'n van trobant".

Els bolets que tenen més èxit són els rovellons i els ceps tot i que aquest any, segons els boletaires, la mucosa també s'està venent molt bé. Pel que fa als preus també han tingut alts i baixos, depenent de la quantitat que se'n troba.

Pere Margalef de la parada Cal Pere del Mercat Central ha apuntat també que "hem tingut uns preus bastant assequibles durant uns 10 dies i també un bolet molt sa que això normalment no passa i així es treballa millor. De fa uns dies els preus s'han apujat donat que les temperatures han baixat".

En general però s'espera que la temporada continuï en bon peu si es compara amb l'any passat, on els experts apunten que va ser la pitjor campanya dels últims 30 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades