Back to top

Una campanya de la verema marcada per les incerteses

La DOQ Priorat calcula perdre prop d'un 40% de la producció. Tot i això però l'afectació ha estat molt irregular i la part que no està afectada pel fong gaudeix d'una bona qualitat.

Amb l'arribada del setembre també arriba la verema. El Priorat ha engegat la collita de les varietats més primerenques com el raïm Syrah, en una campanya marcada per l'atac de míldiu. Arran de les abundants pluges de la primavera, la DOQ Priorat preveu perdre prop del 40% de la collita. Tot i això, l'afectació a la producció és irregular i la sequera del mes d'agost ha ajudat a madurar el raïm. Per altra banda els ceps han disposat, durant el cicle vegetatiu, d'una bona reserva d'aigua i això ha permès garantir una bona qualitat pel que fa als sucres i l'acidesa del raïm que no ha patit pel fong.

En aquest sentit, Salustià Àlvarez explica que l'incidència del míldiu ha estat molt irregular.  "Qui ha encertat amb els tractaments pel míldiu té una collita bonica i sana" i afegeix que depenent de la finca "l'afectació va del 0% d'afectació al 100%".

vinyes i la Serra de Montsant de fons

El míldiu però no és l'única incertesa de la campanya. Les restriccions per la covid-19 fa que siguin difícil preveure com anirà econòmicament la temporada per a un sector que ja va patir una davallada considerable de vendes durant el confinament i de la qual no s'ha recuperat.

verema de raïm Syrah a una finca de Torroja del Priorat

El president de la DOQ Prioral explica que "és un any ple d'incerteses, d'inseguretats i de tenir molt clar que no pots fer una previsió a 15 dies vista".

Es preveu que enguany la verema s'allargui fins a mitjans del mes d'octubre donat que el descens en la producció farà que la recol·lecció dels raïms finalitzi una mica abans que les temporades anter

Paraules clau:

Notícies relacionades